05.12.2012
Sery z niebieską pleśnią wytwarza się z mleka krowiego, koziego lub owczego.
05.12.2012
Sery z białą pleśnią wytwarzane są z mleka krowiego, koziego lub owczego.
05.12.2012
Ten rodzaj serów ma bardzo charakterystyczny smak oraz wygląd, który zawdzięcza szlachetnej pleśni całkowicie bezpiecznej dla człowieka.
05.12.2012
Twaróg to niezastąpiony składnik pożywnych śniadań.
05.12.2012
Sery podpuszczkowe, zwane również dojrzewającymi lub po prostu „żółtymi”, występują na świecie w ponad 4 tysiącach odmian, z czego w Polsce produkuje się ok. 90 z nich.
05.12.2012
Sery należą do najbardziej różnorodnych przetworów mlecznych.
05.12.2012
Ponad 100 lat temu powstała legenda mówiąca o tym, że bułgarskie mleko jest przyczyną długowieczności tamtejszych mieszkańców.
05.12.2012
Czy zauważyliście na opakowaniach mleka tajemnicze oznaczenie UHT?
05.12.2012
Kto chce być zdrów jak ryba − ręka w górę!
05.12.2012
Trudno sobie wyobrazić zupę pomidorową lub niektóre desery bez śmietany.